Založ si blog

Bravó, pán premiér ! – 14

Nuž, pán premiér, ako vždy, dokážete každý týždeň niečim prekvapiť. Naposledy som spomínal Váš prejav vedľa prezidenta Francúzskej republiky, pána Macrona. Ale netušil som, že budete mať aj rozhovor vo veľmi rešpektovaných novinách Le Monde. Keď som zaregistroval Váš rozhovor a následné komentáre vo francúzskej tlači, nebolo mi už do smiechu. To, čo ste predviedol, to bolo len k plaču. Dajako ste nám zabudol, že už nie ste v opozícii, ale reprezentujete krajinu, ako hlavný politický predstaviteľ. Áno hlavou štátu je podľa ústavy prezident, ale výkonnou moc máte Vy. Aj  keď na druhú stranu, ta naša bábika je skorej hlavou dajakej modelingovej agentúry, ako hlavou štátu, takže reálnu moc máte iba Vy.

 

Pán premiér, pokiaľ Vám to ešte nik z Vašich blízkych spolupracovníkov nepovedal, tak vezte, že ako člen frustrovanej opozície, môžete kydať na Slovenskú republiku tak nejako bez problémov, berie sa to ako folklór. Ale Vy ste predstaviteľ vlády, ktorá je pri moci, takže Vy nemôžete sám seba ohovárať. A to presne ste urobil. V kľude ste prakticky povedal, že ste mafián a vládnete ako despota. Smutné na tom je, že aj teraz sa od radosti vyškierate, ako ste mal rozhovor s vplyvnými novinami.  A zlé. že celý západný svet sa teraz smeje na tom, aký šašo vládne Slovensku. nehovoriac o tom, že ako je tu na iných blogoch písané,  pokiaľ je to pravda, sa ukazuje, že máte problémov viacej ako dosť. V Kanade Vás označujú za nacistického experimentátora, vo Francii je na Vás podané trestné oznámenie. Nuž máme sa v ďalších dňoch na čo tešiť.

 

No, ale aby nebolo dosť. V poslednom blogu som písal,  že je nepredstaviteľné, aby človek vo väzbe mal pri sebe kvantum liekov v dobe, kedy sa prešetruje „samovražda“ gen  Lučanského. A hľa, čo sa nám udialo. „Samovraždu“ spáchal človek, ktorý mal byť ako hlavný svedok v procese s gen. Lučanským. A spáchal to zbraňou, ktorú by v normálnej demokracii u seba nemal ani omylom. No a čo sa stalo? Generálny prokurátor Žilinka, poveril špeciálneho prokurátora Lipšica, aby dôkladne prešetril tento skutok. Toho špeciálneho prokurátora, ktorý zasamovraždenému robil obhajcu. Neviem, ako toto nazvať. Ale asi najlepšie sa môže povedať, že to je výsmech spravodlivosti a najmä demokracii.

 

Takže ako je našim zvykom.

Hor sa do boja za krajšie zajtrajšky a nech je s Vami Mao-Ce-Tung a dnes aj Hitler, pretože očakávam v skorej dobe niečo podobné „Noci dlhých nožov“ z roku 1934.

 

Rusko-ukrajinská vojna, vojna, v ktorej poraženým bude Európa a bežní ludia.

17.04.2022

Nedalo mi to, ale keď čítam tie sprostosti, ktoré plodí naše média, keď poslúcham reči našich politikov, tak musím reagovať. Aj keď si to, podla mojho názoru, hlupáci, ktorí v súčasnosti vládnu nielen na Slovensku, ale skoro v celej Európe, myslia, tak Rusko z tejto vojny nevyjde ako poražené. To by musela byť 3.svetová vojna, ale tehdy by prehral celý svet. Nikto v [...]

Názor

26.03.2022

Už je to viacej ako mesiac, čo Rusko vtrhlo na Ukrajinu. Čo sa od tej doby zmenilo? Keď sa na to pozrieme objektivne, tak vlastne nič. Len sa zintenzivnila dávka nenávisti vôči Rusku.A zrychlil sa trend obmedzovaní osobných slobôd človeka, ktorý začal už v dobe pandemie. Pod falošnými zámienkami likvidujú každé médium, ktoré prejaví len štipku nezávislosti, bez toho, [...]

Pokrytectvo, cenzura a klamstvá.

07.03.2022

Opäť pridávam jeden postreh, ktorý som napísal v češtine. Pokrytectví, cenzura a lži, se šíří přes média a za pomoci politiků, všemi státy EU. Ano Rusko zaútočilo na Ukrajinu v rozporu s mezinárodními úmluvami. Je to jasná agrese a měla by se odsoudit. Jen nikomu nevadí, že vlády EU porušují mezinárodní právo také. Je dobře, že se na Ukrajinu posílá [...]

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15, aktualizované: 07:25

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dve vojny?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

hraniciar

o živote :-)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 175444x
Priemerná čítanosť článkov: 4177x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy