Založ si blog

Trumpov mierový návrh, alias Mníchovská zrada číslo 2

Písal sa rok 1938  a Chamberlain pred davy zahlásil „Priniesol som mier pre našu dobu“

Máme rok 2020 a Trump pred novinármi zahlásil „Mám mierový plán, ktorý zaistí mier na Blízkom východe“

 

Historia sa nám  opakuje, iba je odetá v novom šate.

 

Opäť tu máme krajinu, o ktorej sa rozhoduje bez jej súhlasu (v roku 1938 o Československu rozhodovali Nemecko, Velká Británia, Itália  a Francie – teraz o Palestíne rozhoduje USA s pomocou Izraela a podla všetkého aj Veľkej Británie)

 

Opäť tu máme agresora, ktorý tvrdí, že keď sa  mu ustúpi v požiadavke, nebude ďalej pokračovať – v roku 1938 to bolo Nemecko, teraz je to Izrael.

 

Všetci vieme, aké bolo pokračovanie v následujúcich rokoch po Mníchovskom dohovore. Teda aspoň verím, že všetci, aj keď v dnešnej dobe a pri manipulácii v médiach, za ktorú by sa nemusel hanbiť ani Goebbels, už ani toto nie je isté.

Mám obavy, že scenár vývoja,, pokiaľ USA presadí svoj „mierový“ plán, pretože sa  nenájde dostatočne silná opozícia, bude rovnaký. Vznikne nám ohnisko veľkého ozbrojeného konfliktu, ktorý môže prerasť až do svetovej vojny.

 

Nedopusťme, aby sa opakoval vývoj spred  82 rokov, a svet skončil vo vojnovom konflikte. Pretože tento konflikt môže byt posledným, ktorý ako ľudstvo zažijeme.

 

 

 

 

 

 

 

Rusko-ukrajinská vojna, vojna, v ktorej poraženým bude Európa a bežní ludia.

17.04.2022

Nedalo mi to, ale keď čítam tie sprostosti, ktoré plodí naše média, keď poslúcham reči našich politikov, tak musím reagovať. Aj keď si to, podla mojho názoru, hlupáci, ktorí v súčasnosti vládnu nielen na Slovensku, ale skoro v celej Európe, myslia, tak Rusko z tejto vojny nevyjde ako poražené. To by musela byť 3.svetová vojna, ale tehdy by prehral celý svet. Nikto v [...]

Názor

26.03.2022

Už je to viacej ako mesiac, čo Rusko vtrhlo na Ukrajinu. Čo sa od tej doby zmenilo? Keď sa na to pozrieme objektivne, tak vlastne nič. Len sa zintenzivnila dávka nenávisti vôči Rusku.A zrychlil sa trend obmedzovaní osobných slobôd človeka, ktorý začal už v dobe pandemie. Pod falošnými zámienkami likvidujú každé médium, ktoré prejaví len štipku nezávislosti, bez toho, [...]

Pokrytectvo, cenzura a klamstvá.

07.03.2022

Opäť pridávam jeden postreh, ktorý som napísal v češtine. Pokrytectví, cenzura a lži, se šíří přes média a za pomoci politiků, všemi státy EU. Ano Rusko zaútočilo na Ukrajinu v rozporu s mezinárodními úmluvami. Je to jasná agrese a měla by se odsoudit. Jen nikomu nevadí, že vlády EU porušují mezinárodní právo také. Je dobře, že se na Ukrajinu posílá [...]

Julija Navaľná

Vláda v Kyjeve robí chybu. Väčšina Rusov nechce vojnu, len Putin áno, Ukrajinci to chápu, vyhlásila Navaľná

18.04.2024 13:28

Odpovedala, či považuje za jeden zo svojich cieľov nájsť spoločnú reč s vedením Ukrajiny.

Jaroslav Haščák

GP podľa Haščákovho advokáta potvrdila, že špeciálna prokuratúra sa nezmohla na férové preskúmanie obvinenia pre Gorilu

18.04.2024 13:23

Advokát finančníka dúfa, že čakanie na skutočné a nielen formálne prejednanie sťažnosti voči obvineniam v kauze sa nestane "čakaním na Godota".

Nemecko Halle Súdy Höcke AfD Proces Začiatok

Vplyvný politik Alternatívy pre Nemecko Höcke stojí pred súdom, dôvodom je zakázané nacistické heslo

18.04.2024 13:12

"Nacista, nacista," skandoval na Höckeho dav niekoľko stoviek demonštrantov, ktorí sa zhromaždili pred súdnou budovou.

USA Poľsko Duda Trump Stretnutie

Poľský prezident Duda si pochvaľuje priateľské stretnutie s Trumpom

18.04.2024 12:24

Hovorili aj o Dudovom návrhu, aby členovia NATO zvýšili svoje výdavky na obranu na tri percentá svojho hrubého domáceho produktu.

hraniciar

o živote :-)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 175426x
Priemerná čítanosť článkov: 4177x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy