Založ si blog

USA = teroristický štát číslo 1.

Pamätáte si klasickú hlášku z Haškovej knihy – Osudy dobrého vojáka Švejka?  – Tak nám zabili arcivévodu.

Analogie s tým, čo sa stalo teraz v Iráku je velmi príhodná. Aj v roku 1914 si aktéŕi tohto činu mysleli, že odstranenie následníka tronu pomože ich veci.

A všetci vieme, čo následovalo. 

Ľudstvo je nepoučitelné a nedokáže sa vyvarovat rovnakých chyb. Na rovinu možeme povedať, že je viacej ako 80 percentná šanca, že všetko toto povedie ku globálnému konfliktu.

 

Vražda jedného z najvyšších činitelov Iránu, je neodpustitelný teroristický čin, nech už to aktéri tohto činu nazývajú akokolvek. Je to rovnaký čin, ako keď islámskí teroristi zaútočili 11.9. 2001 na ciele v USA. A tento čin bude mať podobné následky, rozpúta nové kolo vojnových operácií po celom svete.

USA, a menovite prezident Trump, dali týmto činom obrovskú mediálnu zbraň do rúk Islámského štátu. Keď už sa zdalo, že IS je v podstate porazený a prežívajú len zvyšky organizácie, vďaka vražde generála može IS opät začat verbovat mladých na boj proti satanistickému USA. Teraz možeme len rozmýšlat, či to bola len hlúpost americkej administrativy, alebo premyšlený čin k obnove vonkajšieho nepriatela.

Europa a všeobecne celý svet by sa mali dištancovat od USA a odsúdit ich kovbojskú politiku.

Inak všetci počítajme s tým, že v priebehu tohto roku budeme rátat veľa obetí aj na europskom kontinente vďaka agresívnej teroristickej americkej politike, ktorá vobec nebere ohlad na žiadný štát sveta.

A preto sa opýtam na rovinu.

Chceme, aby sa Europa,  kvôli  americkým kovbojom a teroristom a ich záujmom, stala vojnovým bojiskom, kde budú umierat nielen naši vojaci, ale aj nevinné civilné obeti?

Ja to určite nechcem. A čo Vy??

Rusko-ukrajinská vojna, vojna, v ktorej poraženým bude Európa a bežní ludia.

17.04.2022

Nedalo mi to, ale keď čítam tie sprostosti, ktoré plodí naše média, keď poslúcham reči našich politikov, tak musím reagovať. Aj keď si to, podla mojho názoru, hlupáci, ktorí v súčasnosti vládnu nielen na Slovensku, ale skoro v celej Európe, myslia, tak Rusko z tejto vojny nevyjde ako poražené. To by musela byť 3.svetová vojna, ale tehdy by prehral celý svet. Nikto v [...]

Názor

26.03.2022

Už je to viacej ako mesiac, čo Rusko vtrhlo na Ukrajinu. Čo sa od tej doby zmenilo? Keď sa na to pozrieme objektivne, tak vlastne nič. Len sa zintenzivnila dávka nenávisti vôči Rusku.A zrychlil sa trend obmedzovaní osobných slobôd človeka, ktorý začal už v dobe pandemie. Pod falošnými zámienkami likvidujú každé médium, ktoré prejaví len štipku nezávislosti, bez toho, [...]

Pokrytectvo, cenzura a klamstvá.

07.03.2022

Opäť pridávam jeden postreh, ktorý som napísal v češtine. Pokrytectví, cenzura a lži, se šíří přes média a za pomoci politiků, všemi státy EU. Ano Rusko zaútočilo na Ukrajinu v rozporu s mezinárodními úmluvami. Je to jasná agrese a měla by se odsoudit. Jen nikomu nevadí, že vlády EU porušují mezinárodní právo také. Je dobře, že se na Ukrajinu posílá [...]

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Andrej Danko, semafor

Polícia po viac ako troch mesiacoch zverejnila video z Dankovej nehody

26.04.2024 12:43, aktualizované: 13:04

Zábery pochádzajú z kamery električky. K dopravnej nehode lídra SNS došlo 11. januára v bratislavskej Dúbravke.

hraniciar

o živote :-)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 175571x
Priemerná čítanosť článkov: 4180x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy