USA = teroristický štát číslo 1.

5. januára 2020, hraniciar, Nezaradené

Pamätáte si klasickú hlášku z Haškovej knihy – Osudy dobrého vojáka Švejka?  – Tak nám zabili arcivévodu.

Analogie s tým, čo sa stalo teraz v Iráku je velmi príhodná. Aj v roku 1914 si aktéŕi tohto činu mysleli, že odstranenie následníka tronu pomože ich veci.

A všetci vieme, čo následovalo. 

Ľudstvo je nepoučitelné a nedokáže sa vyvarovat rovnakých chyb. Na rovinu možeme povedať, že je viacej ako 80 percentná šanca, že všetko toto povedie ku globálnému konfliktu.

 

Vražda jedného z najvyšších činitelov Iránu, je neodpustitelný teroristický čin, nech už to aktéri tohto činu nazývajú akokolvek. Je to rovnaký čin, ako keď islámskí teroristi zaútočili 11.9. 2001 na ciele v USA. A tento čin bude mať podobné následky, rozpúta nové kolo vojnových operácií po celom svete.

USA, a menovite prezident Trump, dali týmto činom obrovskú mediálnu zbraň do rúk Islámského štátu. Keď už sa zdalo, že IS je v podstate porazený a prežívajú len zvyšky organizácie, vďaka vražde generála može IS opät začat verbovat mladých na boj proti satanistickému USA. Teraz možeme len rozmýšlat, či to bola len hlúpost americkej administrativy, alebo premyšlený čin k obnove vonkajšieho nepriatela.

Europa a všeobecne celý svet by sa mali dištancovat od USA a odsúdit ich kovbojskú politiku.

Inak všetci počítajme s tým, že v priebehu tohto roku budeme rátat veľa obetí aj na europskom kontinente vďaka agresívnej teroristickej americkej politike, ktorá vobec nebere ohlad na žiadný štát sveta.

A preto sa opýtam na rovinu.

Chceme, aby sa Europa,  kvôli  americkým kovbojom a teroristom a ich záujmom, stala vojnovým bojiskom, kde budú umierat nielen naši vojaci, ale aj nevinné civilné obeti?

Ja to určite nechcem. A čo Vy??