Kríza, kríza, kríza ! ! !

17. októbra 2018, hraniciar, Nezaradené

Po dlhej dobe som sa rozhodol, opäť niečo napísat. Nebude to dlhé, ale snád to nájde odozvu. 🙂

 

Už niekolko mesiacov sa v médiach píše, že v brzkej dobe nastane nová ekonomická kríza, len nik nevie, kedy to bude. Oslovujú sa rôzní odborníci, analytici, finanční guruovia. A každý tvrdí, že kríza príde, len nik nevie kedy –  o rok, o dva o päť. Ako hlavný argument na potvrdenie začiatku krízy sa používa pokles ekonomiky dva štvrtroky po sebe, ktorý podle týchto odborníkov ešte nebol.

Argument pekný, jednoducho pochopitelný a jasný. Len škoda, že to je argument, ktorý nám ukáže len to, že kríza je už v plnom prúde a už sa nedá zastavit.

 

Povedzme si to na rovinu – Ekonomická KRÍZA už prebiehá

 

Prečo som toto napísal?? Jednoducho, já si totiž všímam  aj iné hospodárské aspekty a najmä obchodné aktivity firiem. A z toho, čo som si všimol, je jasné, že ekonomická kríza sa nám už rozbehla. Zatial je to len „lavína“ na začiatku vrchu, ale pomaly sa spúšťa a začne na sebe nabalovat viac a viac. Podla mna sú dve varianty, ako táto kríza prebehne, ale k tomu sa vyjadrím v inom blogu, až si zkompletizujem ďalšie údaje. Takže vážení, „tešme“ sa na krachy firiem, nezamestnanost a najma na neschopnost vlád, niečo relevantne riešit.

 

P.S. Na prípadný príspevok, že však ekonomika je teraz v dobrom stave a nevyzerá to ešte nejakú dobu na nič zlé, Vám dám jedno prirovnanie.

Aj človek, ked umiera, tak sa mu krátkodobo polepší.