Tak sa nám vyjasnieva, aneb Fico prezidentom

19. decembra 2013, hraniciar, Nezaradené

Včera sa potvrdilo to, co už som písal pred dajakým časom …  http://hraniciar.blog.pravda.sk/2013/08/14/volby-prezidenta-alebo-skorej-skatule-skatule-hybajte-sa/ .  Fico sa rozhodol s veľkou pompou oznámiť svoju kandidatúru na prezidenta. V priebehu dňa sa rozbehli rôzne diskusie, začali vychádzať články o jeho kandidatúre. Aký bude prezident, či vyhrá atď., a že jeho nástupca ako premiér bude  asi Kaliňák.

Len stále vravím, že  zabúdate na jedno, áno Ficovi sa páči, že môže byť prezidentom.

Ale v neposlednej rade a možno aj pre Smer a jeho chlebodarcov je dôležitejšie, že  keď Fico vyhrá prezidentské voľby, odstúpi z funkcie premiéra. A prečítajte si články 115 až 117 ústavy SR. V prípade odstúpenia predsedu vlády, odstupuje celá vláda, nie iba predseda. A až do vytvorení novej vlády vykonáva činnosť odstupujúca vláda. Fico tým môže, až do zloženia prezidentského sľubu, vykonávať funkciu premiéra.

 

A sú teraz dve možnosti ako to bude pokračovať,

Prvá varianta – prezident vymenuje novú vládu, parlament ju schváli a SMER, bude vládnuť ešte dva roky do volieb.

Alebo druhá varianta – po demisii vlády sa vypíšu predčasné voľby. Pri súčasnej konštelácii SMER tie predčasné voľby pravdepodobne opäť vyhrá s veľkým náskokom a bude nám vládnuť ďalšie 4 roky.

No skúste uhádnuť akú variantu si SMER vyberie. Já tvrdím, že tu druhú.

Vyrieši sa tým totiž dve veci.

Prvá – SMER bude vládnuť ďalšie 4 roky.

Druhá – pri predčasných voľbách odstráni z parlamentu ľudí, čo neboli až toľko lojálni voči nemu. Plus ako bonus, môže sa stať, že dosiahne ústavnú väčšinu. A je Vám jasné, čo to môže znamenať.

 

 

….A potom naozaj nech ten posledný na odchode zhasne.