Založ si blog

Dvojitá morálka Facebooku – je nástrojom americkej propagandy?

Inými slovami, ako Facebook  porušuje svoje vlastné pravidla.
Pred pár dňami prebehla tlačou správa o velkom zásahu proti ruskej propagande. Facebook oznámil, že zmazal niekolko sto rôznych profilov, stránok, ktoré boli falošné a mali byt napojené na ruskú stranu. Keď sa pozrieme na pravidla FB, zistíme, že administrátori stránky, mali na niečo také právo. Napísal som tie, ktoré sú postačujúce na to, aby mohli zmazat akýkolvek „fake“ profil.
Facebook je komunita, kde všichni vystupují pod jménem, které používají v běžném životě. Je to proto, abyste vždy věděli, s kým jste v kontaktu.
Vaše jméno nesmí obsahovat:
  • Slova nebo fráze místo jména
  • Urážlivá nebo vyzývavá slova jakéhokoli druhu
Dále je třeba mít na paměti:
  • Profily jsou určené jen pro osobní použití. Pro firmu, organizaci nebo nápad si můžete vytvořit stránku.
  • Je zakázáno vydávat se za někoho nebo něco jiného.

 

Keď sa pozriete na vyznačené, tak jen môžeme iba konštatovať, že administrátori Facebooku  si robili svoju prácu.

 

Avšak je tu jedno velké ALE.

 

Celá táto akcia bola jednostranná.

 

Stačí si prebehnút niektoré diskúsie na akýchkoľvek webových stránkach, kde sa diskutuje pomocou FB. Nájdete množstvo falošných profilov, stránok, ktoré  zverejňujú falošné informácie, hoaxy a urážlivo reagujú na iné názory.  Keďže podla vyšše uvedených pravidiel FB tieto profily nemajú na stránkach FB, čo robiť, máte možnost ich nahlásit.

Ale keď to spravíte, zistíte istú vec. Jeden druh týchto „fake“ profilov nahlásiť nejde. Pri porovnání o aké profily ide, nájdete jedno spoločné. Tieto profily obhajujú USA, NATO a EU, všetky ich reakcie sú urážlivé, používajú neoverené informácie, ale iba smerom k Číne, Rusku a krajinám, ktoré si dovolia nesúhlasit s politikou USA.

A tieto profily nik z pracovníkov FB nemaže, u týchto profilov a stránok majú ľudia z Facebooku nie prižmúrené oči, ale zavreté a pre istotu ešte hlavu otočia na druhú stranu.

Facebook už nie je iba komunitný portál, kde si ľudia môžu vymenovat svoje názory, zdielat informácie bez obáv perzekúcií atd., Facebook sa už otvorene stal nástrojom a prisluhovačom amerckej propagandy

 

Či sa tak stalo pod nátlakom orgánov štátnej moci v USA a západnej Europy, alebo je to vlastná iniciatíva Facebooku, to už by bolo na inú debatu.

Rusko-ukrajinská vojna, vojna, v ktorej poraženým bude Európa a bežní ludia.

17.04.2022

Nedalo mi to, ale keď čítam tie sprostosti, ktoré plodí naše média, keď poslúcham reči našich politikov, tak musím reagovať. Aj keď si to, podla mojho názoru, hlupáci, ktorí v súčasnosti vládnu nielen na Slovensku, ale skoro v celej Európe, myslia, tak Rusko z tejto vojny nevyjde ako poražené. To by musela byť 3.svetová vojna, ale tehdy by prehral celý svet. Nikto v [...]

Názor

26.03.2022

Už je to viacej ako mesiac, čo Rusko vtrhlo na Ukrajinu. Čo sa od tej doby zmenilo? Keď sa na to pozrieme objektivne, tak vlastne nič. Len sa zintenzivnila dávka nenávisti vôči Rusku.A zrychlil sa trend obmedzovaní osobných slobôd človeka, ktorý začal už v dobe pandemie. Pod falošnými zámienkami likvidujú každé médium, ktoré prejaví len štipku nezávislosti, bez toho, [...]

Pokrytectvo, cenzura a klamstvá.

07.03.2022

Opäť pridávam jeden postreh, ktorý som napísal v češtine. Pokrytectví, cenzura a lži, se šíří přes média a za pomoci politiků, všemi státy EU. Ano Rusko zaútočilo na Ukrajinu v rozporu s mezinárodními úmluvami. Je to jasná agrese a měla by se odsoudit. Jen nikomu nevadí, že vlády EU porušují mezinárodní právo také. Je dobře, že se na Ukrajinu posílá [...]

Rudolf Schuster

Rudolf Schuster získal Čestné občianstvo Košického samosprávneho kraja

23.04.2024 15:06

Ide o vôbec prvé udelenie takéhoto ocenenia v histórii kraja.

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36, aktualizované: 14:15

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

hraniciar

o živote :-)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 175520x
Priemerná čítanosť článkov: 4179x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy