Založ si blog

Kríza, kríza, kríza ! ! !

Po dlhej dobe som sa rozhodol, opäť niečo napísat. Nebude to dlhé, ale snád to nájde odozvu. 🙂

 

Už niekolko mesiacov sa v médiach píše, že v brzkej dobe nastane nová ekonomická kríza, len nik nevie, kedy to bude. Oslovujú sa rôzní odborníci, analytici, finanční guruovia. A každý tvrdí, že kríza príde, len nik nevie kedy –  o rok, o dva o päť. Ako hlavný argument na potvrdenie začiatku krízy sa používa pokles ekonomiky dva štvrtroky po sebe, ktorý podle týchto odborníkov ešte nebol.

Argument pekný, jednoducho pochopitelný a jasný. Len škoda, že to je argument, ktorý nám ukáže len to, že kríza je už v plnom prúde a už sa nedá zastavit.

 

Povedzme si to na rovinu – Ekonomická KRÍZA už prebiehá

 

Prečo som toto napísal?? Jednoducho, já si totiž všímam  aj iné hospodárské aspekty a najmä obchodné aktivity firiem. A z toho, čo som si všimol, je jasné, že ekonomická kríza sa nám už rozbehla. Zatial je to len „lavína“ na začiatku vrchu, ale pomaly sa spúšťa a začne na sebe nabalovat viac a viac. Podla mna sú dve varianty, ako táto kríza prebehne, ale k tomu sa vyjadrím v inom blogu, až si zkompletizujem ďalšie údaje. Takže vážení, „tešme“ sa na krachy firiem, nezamestnanost a najma na neschopnost vlád, niečo relevantne riešit.

 

P.S. Na prípadný príspevok, že však ekonomika je teraz v dobrom stave a nevyzerá to ešte nejakú dobu na nič zlé, Vám dám jedno prirovnanie.

Aj človek, ked umiera, tak sa mu krátkodobo polepší.

 

 

Rusko-ukrajinská vojna, vojna, v ktorej poraženým bude Európa a bežní ludia.

17.04.2022

Nedalo mi to, ale keď čítam tie sprostosti, ktoré plodí naše média, keď poslúcham reči našich politikov, tak musím reagovať. Aj keď si to, podla mojho názoru, hlupáci, ktorí v súčasnosti vládnu nielen na Slovensku, ale skoro v celej Európe, myslia, tak Rusko z tejto vojny nevyjde ako poražené. To by musela byť 3.svetová vojna, ale tehdy by prehral celý svet. Nikto v [...]

Názor

26.03.2022

Už je to viacej ako mesiac, čo Rusko vtrhlo na Ukrajinu. Čo sa od tej doby zmenilo? Keď sa na to pozrieme objektivne, tak vlastne nič. Len sa zintenzivnila dávka nenávisti vôči Rusku.A zrychlil sa trend obmedzovaní osobných slobôd človeka, ktorý začal už v dobe pandemie. Pod falošnými zámienkami likvidujú každé médium, ktoré prejaví len štipku nezávislosti, bez toho, [...]

Pokrytectvo, cenzura a klamstvá.

07.03.2022

Opäť pridávam jeden postreh, ktorý som napísal v češtine. Pokrytectví, cenzura a lži, se šíří přes média a za pomoci politiků, všemi státy EU. Ano Rusko zaútočilo na Ukrajinu v rozporu s mezinárodními úmluvami. Je to jasná agrese a měla by se odsoudit. Jen nikomu nevadí, že vlády EU porušují mezinárodní právo také. Je dobře, že se na Ukrajinu posílá [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

hraniciar

o živote :-)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 175242x
Priemerná čítanosť článkov: 4172x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy