Založ si blog

Zasadnutie v národnej rade – skúste si pozrieť naživo.

Využili ste už niekedy svoje právo a prišli ste sa pozrieť na zasadnutie národnej rady?

Pokiaľ nie,  radím vám choďte, keď nič iné, tak uvidíte konečne naživo toho, koho ste si zvolili ako poslanca zastupujúceho vaše záujmy.  Aj keď môže sa Vám stať, že ho ani neuvidíte.

Včera som sa zúčastnil zasadania NR SR ako divák.  Zasadnutie  malo začať o 9,00, ale čuduj sa svet, v laviciach sedelo možno 15 poslancov. Zvyšok sa ponevieral bohvie kde. Približne 10 minúť po deviatej hodine, predseda parlamentu požiadal poslancov, nech sa dostavia do zasadacej sály, aby schôdza mohla začať. Prišlo asi 5 poslancov a schôdza sa začala.

Prerokovával sa zákon o zdravotných poisťovniach.  Prvý poslanec na objasnenie svojho pozmeňujúceho návrhu čítal podanie na ústavný súd, takže bolo zaujímavé sledovať  činnosť ostatných v sále. Predseda parlamentu si čítal Plus 7 dní, a väčšina poslancov sa tiež venovalo inej činnosti, ako sledovanie rozpravy svojho kolegu. Keď po cca 50-ti minútach skončil s prednesom, ozvalo sa pár poslancov s faktickými, kde jediné čo kritizovali, bola dĺžka jeho príspevku a to že si dovolil pripomenúť predsedovi parlamentu práva poslanca. Pripadalo mi to, ako by sa dopustil priam smrteľného hriechu.  Ale nik nedokázal vystúpiť s oponentúrou, alebo súhlasným stanoviskom na jeho pozmeňovací návrh.

Strávil som v národnej rade pár hodín a môžem povedať, že naši poslanci sú platení za nič. Jediné čo  väčšinou dokážu , je iba vzájomné urážanie sa, nerešpektovanie  jeden druhého, vytýkanie si vzájomne ,kto kedy čo spravil zle.  Za tých pár hodín nevyriešili nič, iba si dokázali prečítať noviny, pobavili sa na FB a iných sociálnych stránkach a väčšina poslancov sa ani neukázala v rokovacej sále. A všimol som si jednu zaujímavú vec, veľa poslancov vládnej koalície mali zasunutú svoju kartu v hlasovacom prístroji, ale v sále neboli. Takže oficiálne boli na zasadnutí, ale kde boli naozaj to nik nevie. Dokážete si predstaviť, že toto by ste spravili svojmu zamestnávateľovi vo firme kde robíte, že sa zahlásite a odídete v rámci pracovnej doby na kávičku, do mesta?

Návšteva národnej rady ma utvrdila v jednom.  Že som naozaj urobil dobre, keď som nevolil ani jednu stranu čo je v parlamente a že aj v budúcich voľbách budem voliť iných ako  týchto  ………..  . Radšej ani nenapíšem čo si o nich myslím.

 

Rusko-ukrajinská vojna, vojna, v ktorej poraženým bude Európa a bežní ludia.

17.04.2022

Nedalo mi to, ale keď čítam tie sprostosti, ktoré plodí naše média, keď poslúcham reči našich politikov, tak musím reagovať. Aj keď si to, podla mojho názoru, hlupáci, ktorí v súčasnosti vládnu nielen na Slovensku, ale skoro v celej Európe, myslia, tak Rusko z tejto vojny nevyjde ako poražené. To by musela byť 3.svetová vojna, ale tehdy by prehral celý svet. Nikto v [...]

Názor

26.03.2022

Už je to viacej ako mesiac, čo Rusko vtrhlo na Ukrajinu. Čo sa od tej doby zmenilo? Keď sa na to pozrieme objektivne, tak vlastne nič. Len sa zintenzivnila dávka nenávisti vôči Rusku.A zrychlil sa trend obmedzovaní osobných slobôd človeka, ktorý začal už v dobe pandemie. Pod falošnými zámienkami likvidujú každé médium, ktoré prejaví len štipku nezávislosti, bez toho, [...]

Pokrytectvo, cenzura a klamstvá.

07.03.2022

Opäť pridávam jeden postreh, ktorý som napísal v češtine. Pokrytectví, cenzura a lži, se šíří přes média a za pomoci politiků, všemi státy EU. Ano Rusko zaútočilo na Ukrajinu v rozporu s mezinárodními úmluvami. Je to jasná agrese a měla by se odsoudit. Jen nikomu nevadí, že vlády EU porušují mezinárodní právo také. Je dobře, že se na Ukrajinu posílá [...]

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.

Trump

Porota, ktorá rozhodne o Trumpovi v historickom procese, je už kompletná

18.04.2024 23:26

Porota sa vyberala zo stoviek potenciálnych členov na základe série otázok, ktoré majú zaručiť, že sa budú rozhodovať nestranne.

hraniciar

o živote :-)

Štatistiky blogu

Počet článkov: 42
Celková čítanosť: 175441x
Priemerná čítanosť článkov: 4177x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy